NOVO! Postali smo ovlašteni zastupnik za tuning kuću LORINSER! Objavljeno: 17. 09. 2015 - 3:47

Poštovani i cijenjeni kupci A.O. Leko,

Ponosno vam objavljujemo da je Autooprema Leko dobila ekskluzivno zastupništvo za njemačku tuning kuću za Mercedes vozila, LORINSER. Za one koji nisu do sada čuli za Lorinser, napisati ćemo par riječi…

Tvrtka Lorinser nije još jedna tipična tuning kompanija koja je nastala preko noći. Korijen tvrtke seže još u daleku 1930. godinu kada mladi mehaničar Edwin Lorinser osniva vlastitu automehaničarsku garažu. Vijesto o Edwinovoj upornosti i profesionalnosti tako je došla i do, tada još uvijek, Daimler-Benz AG.

Ubrzo nakon toga, Edwin je postao ovlašteni zastupnik tj. prodavač i serviser za Mercedesova osobna i komercijalna vozila. Od tada tvrtka bilježi konstantan rast te 1974. godine Edwin Lorinser predaje vodstvo tvrtke svom sinu Manfredu te ga postavlja za generalnom managera. 1976. godine, uz ovlaštenu prodaju i servis Daimler-Benz AG vozila, Manfred osniva novu uslugu, Lorinser Sports Service, koja traje sve do danas i posluje diljem svijeta.

Danas, kada pogledamo unatrag, Lorinser je tvrtka koja se može pohvaliti 30-godišnjim iskustvom u doradi automobila iz Mercedesove palete. Lorinser Sport Service je u početku radio samo dorade motora, no ubrzo nakon toga brzo se razvila djelatnost vizualnog uljepšavanja automobila koja su već tada postavljala trendove u svijetu tuninga. 1981. godine Lorinser Sport Service je registriran kao neovisna tvrtka.

Od tada, Lorinser Sport Service je stekao zavidnu reputaciju u cijelom svijetu, te je u ovom trenutku dostupan kod 42 zastupnika diljem svijeta. Lorinser brend definira individualnost i uzbuđenje u svijetu automobila kada su u pitanju inovacije, standardi, dizajn kao i tehničkre performanse koje će sa sigurnošću zadovoljiti svakog kupca.

Zahvaljujući izuzetnoj reputaciji, Lorinser Sport Service je tako privukao velik broj slavnih ličnosti iz sporta i show bussinessa poput Bernie Ecclestone, Niki Lauda, Alain Prost, Paul Tracy, Shaquille O’Neal, Denzel Washington, Sharon Stone i Arnold Schwarzenegger…

Treću generaciju Lorinsera nastavlja Marcus Lorinser koji je na čelo tvrtke došao 2006. godine.

Zahvaljujući svojim zastupnicima u 42 zemlje svijeta, Lorinser Grupa slovi za najpoznatijeg prerađivača u ovoj grani industrije. Ključna tržišta za Lorinser Group su Europa, SAD, Japan i Kina. Također, rastući broj entuzijasta se može pronaći u Rusiji i Ukrajini kao i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Dubaiu, Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji.