zederZEDER SYSTEM

A.O. Leko je ovlašteni zastupnik za prodaju i ugradnju Zeder zaštitnih sistema. Za one koji znaju za Zeder zaštitne sisteme ne treba trošiti puno riječi, svi znamo da su Zeder sistemi najučinkovitiji u borbi protiv krađe vozila, što dokazuju brojni dodjeljeni certifikati i svjetska priznanja za patetnt. Zeder sistem štiti vaše vozilo tako što blokira letvu volana kada je brava Zedera zaključana, te blokira pokretanje motora. Cijeli sklop je izrađen od najtvrđih materijala tako da je lomljenje gotovo nemoguće. Sve detalje o Zeder sistemu mozete naći na www.zeder.rs .
ABLOY

ABLOY PROTEC

ABLOY je jedan od vodećih proizvođača brava, sistema ključanja i svjetski vođa kada je u pitanju razvoj proizvoda na području elektromehaničkog ključanja. Priča Abloy sistema počinje još 1907. godine kada Emil Henriksson patentira ključanje cilindra sa rotirajućim diskom. Svako sljedeće tumačenje prelazi u strojarsko inženjerstvo, pa Vas time nećemo zamarati nego ćemo Vas samo podsjetiti da je tvrtka stara 108 godina. Mislimo da to dovoljno govori o kvaliteti, i mi smo ponosni što Vam to možemo ponuditi.
 

OBD protectOBD PROTECT

OBD protect štiti Vas na taj način što fizički blokira pristup OBD portu.

Što je OBD?

On-board diagnostics tj. OBD je dijagnostički port vozila. Preko OBD porta je moguće pristupiti i upravljati modulima koji nadziru sustave od kojih se sastoji vozilo. Prva verzija tj. preteča OBD-a datira još u 1968. godinu kada Volkswagen predstavlja prvi OBD sustav ugrađen u vozilo, sa mogućnošću skeniranja. Danas preko OBD porta se može kontrolirati doslovno 95% funkcija vozila. Koliko je pojednostavio popravak vozila OBD je i ugrozio sigurnost vozila kada je u pitanju krađa vozila jer se može zloupotrijebiti za uklanjanje immobilizera te paljenje vozila bez originalnog ključa. Ovdje smo laički objasnili što je to On-Board Diagnostics, ali nadamo se da smo Vas zaintrigirali i pogodili tamo gdje smo trebali – zaštita vozila od krađe.

Želite znati više detalja o zaštitnim sistemima ili rezervirati termin, obratite nam se putem forme ispod!


META SYSTEMMETA SYSTEM

Meta System je jedan od najpoznatijih proizvodjača alarmnih uredjaja i prateće opreme za autoindustriju u svijetu. META SYSTEM radi po najzahtjevnijim standardima kvaliteta ISO 9001:2000 i radi proizvodnju velikog broja komponenti za prvu ugradnju u VW, AUDI, BMW, MERCEDES i OPEL, npr. PARKING SENZORE, module za centralno zaključavanje itd…

Garancija na sve META SYSTEM uređaje 36 mjeseci!

Opće karakteristike META SYSTEM alarma visokih performansi:

  • Aktiviranje pomoću daljinske komande,
  • Dinamički/plivajući ili roling kod sa 72 miliona biliona kodova i Litijevom baterijom,
  • Opcioni elektronski ključ za hitne slučajeve
  • Elektronska sirena sa vlastitim napajanjem,
  • Izlaz za centralno zaključavanje,
  • Imobilizator,
  • Zaštita svih vrata, haube i gepeka,
  • Ultrazvučni senzori,
  • Konfort mod,
  • Panik funkcija, i drugo.

Daljinska komanda sa dva moderno dizajnirana daljinska upravljača jednostavna za upotrebu sa napajanjem koje traje i do 5 godina. Daljinski upravljač je zaštićen od skeniranja sa 72 miliona biliona promjenjivih kodova na daljinskom upravljaču alarma. Posjeduje opcioni elektronski DALAS ključ koji radi na principu “odabira slučajnog koda” za isključenje alarma u slučaju da se slomi ili izgubi daljinski upravljač. Elektronska sirena posjeduje vlastito napajanje i izrađena je od visoko otpornih materijala, te je otporna na visoke temperature i vodonepropusna. Releji za centralno zaključavanje omogućavaju kompatibilnost META SYSTEM alarma sa svim tipovima centralnih brava bez obzira na proizvođača.

Imobilizer zavisno od modela alarma posjeduje do tri nezavisne blokade motora i zaštićen je od svake vrste zloupotrebe u smislu onesposobljavanja.

Zaštita svih vrata, haube, gepeka kroz vezu sa mikroprekidačima pomenutih dijelova vozila. Alarm reagira na otvaranje bilo kog dijela vozila. Ultrazvučni senzori velikog dometa pokrivaju unutrašnjost vozila i tako štite od povrede unutrašnjeg prostora i onemogućavaju otuđenje stvari iz vozila. Pogodni su i za kombi i dostavna vozila. Komfort mod omogućava isključenje pojedinih zona djelovanja alarma kao i zatvaranje elektično pokretanih prozora preko daljinske komande. Panik funkcija omogućava korisniku uređaja zvučni signal alarma u alučaju nepoželjnih prilazaka vozilu radi sprečavanja eventualnih oštećenja na vozilu i eventualnih pokušaja krađe.

Galerija slika

Pitajte nas više o zaštitnim sistemima